Informació de la via:

Icònic i històric recorregut vertical que solca i navega de manera lògica les majors debilitats de l'imponent pilar sud del gran Penyal d'Ifac. oberta a 1985 pels incombustibles A. Martín, M. Gómez, la. Ampolla i A. Tebar en una ostentació de perícia i distingida agudesa deixant-nos un bonic llegat de com gaudir l'escalada d'aventura en alçada en un entorn immillorable.

nivell fàcil.

Possibilitat de transport fins a la zona.

Tot el material inclòs.

Reserva la teva plaça ara!

Garantízate la teva plaça per la via Valencians a l'Penyal d'Ifac

LA VIA

 

longitud / dificultat:

255 metres - 8 llargs - 61


Tipus de roca:

calcària.


1 tècnic d'escalada per cada 2 escaladors / es:

Totes nostres guiatges són en grups reduïts, amb un màxim de 2 participants per cada 1 tècnic.


Distància des de Madrid:

467 km (5 hores).


durada:


disponible:

Tot l'any


L'ACTIVITAT

 

aproximació:

Des del poble de Calp deixem amb cotxe a l'aparcament proper habilitat darrere del port turístic. Des d'allà una aproximació d'uns vint a trenta minuts passant per l'heliport i posteriorment agafant el sender de pujada que ens situa en la base de la immensa paret calcària. Una longitud aproximada de 0,3 quilòmetres amb un desnivell positiu a superar d'uns cent metres.


descens:

El descens des del cim consisteix a desfer el desnivell escalant per l'esmunyedís i rentat camí turístic de pujada per la seva vessant Nord. Un recorregut aproximat de quaranta minuts llargs amb un desnivell negatiu d'uns dos-cents cinquanta metres fins al punt d'inici, havent de vorejar posteriorment el propi penyal per ubicar-nos de nou en la seva vessant Sud.

ELS SEUS DIFERENTS LLARGS

 

primer llarg: 4+

El primer llarg comença sobre una placa tombada relliscosa però molt bones preses que en el seu final ens col·loca en una petita però còmoda lleixa en la qual vam muntar la primera reunió.


segon llarg: 4

El segon llarg continua fent una marcada travessia a esquerres per posteriorment tornar a vorejar a dretes sobre una fàcil lleixa.


tercer llarg: 3

El tercer llarg continua per la fàcil lleixa herbosa per arribar més endavant a la base d'una placa vertical.


quart llarg: 61

El quart llarg i el que majors dificultats físiques i tècniques comporta, consisteix a superar un petit mur vertical en el que concentra les majors dificultats. Bé és veritat que en cas de no poder progressar amb les nostres mans i píes, és fàcil de superar de manera mecànica amb l'ajuda dels ancoratges disposats pel guia.


cinquè llarg: 4+

El cinquè llarg ja sobre terreny més senzill consisteix a superar una estètica placa fina però sobre terreny tombat senzill. Bonic llarg de pur gaudi garantit situat sota un gran diedre.


sisè llarg: 5

El setè llarg contínua pel marcat esperó central de la petita piràmide rocosa que ens trobem davant el qual a l'superar arribem a una còmoda plana en la qual muntarem les penúltima reunió.


setè llarg: 4+

El setè i últim llarg contínua amb certa tendència recta sobre un sistema de plaques tombades i sobre terreny més senzill, que ens situa en el seu final a l'esperada cim. Unes impressionants vistes a la mar mediterrània i al seu veïna localitat de Calp juntament amb tota la seva embull de intricades formacions rocoses que conformen la regió muntanyenca llevantina, serà el regal perfecte per als nostres sentits i emocions que farà que la nostra merescuda i ben guanyada ascensió, sigui tota una experiència única viscuda en la vertical d'una indòmita muntanya.


vuitè llarg: 3+

El vuitè i últim llarg consisteix a realitzar una gran tirada d'uns seixanta metres aproximats sobre el marcatge i ja senzill esperó per arribar a l'esperada cim. Unes impressionants vistes a la mar mediterrània i al seu veïna localitat de Calp juntament amb tota la seva embull de intricades formacions rocoses que conformen la regió muntanyenca llevantina, serà el regal perfecte per als nostres sentits i emocions que farà que la nostra merescuda i ben guanyada ascensió, sigui tota una experiència única viscuda en la vertical d'una indòmita muntanya.

 

Tots els detalls

-grups Reduïts. -Tècnic Titulat en l'Especialitat d'Espeleologia. -Tot el material d'escalada Específic i Comú per desenvolupar l'activitat. -Assegurança de responsabilitat civil i assegurança d'Accidents.
-Roba adequada segons l'estació i climatologia, calçat esportiu, motxilla, menjar i aigua.
Hora d'inici: 9:30sóc. L'activitat començarà al punt de trobada: bar Manolo. Avinguda de Madrid, 78. 28189 Patones d'A baix, Madrid.
No et preocupis. punxa aquí i proposa quina data et vindria ideal per a poder assistir a la propera vegada. El tindrem molt en compte.
i, tota activitat compta amb Guies, que són Tècnics Titulats TD en la modalitat necessària per a cada activitat, acreditats per les diferents escoles de formació de la Península, majoritàriament la EMAM i el CFEM. Monitors i professorat titulat com tècnics esportius (TD).
En cas de qualsevol possible accident o lesió, tota activitat o curs està subjecta i de forma vigent a una Assegurança d'Activitat per a cada usuari individualment, de la mateixa manera que una assegurança de responsabilitat civil propi del Guia. Garantint d'aquesta manera una total transparència i veracitat real de cada activitat.
tota Activitat, Curs o Viatge, estan subjectes a unes restriccions de capacitats físiques i tècniques necessàries per dur a terme aquestes activitats de forma eficient i productives per part de l'usuari. Pel que en el primer apartat de: informació de l'activitat es detallarà el nivell necessari per a aquesta activitat. -nivell 1 fàcil: Les activitats que no estan subjectes una forma física o tècnica concreta requerida anteriorment. -nivell 2 medi: Les activitats ja subjectes a certes restriccions d'una especialització prèvia o coneixements ja assolits anteriorment. -nivell 3 avançat: Les activitats avançades que requereixen d'un nivell major d'experimentació previ i una condició física assolida.
-En cas d'anul·lació de la(s) activitat(és) per part del client, se li retornarà l'import abonat menys les despeses de gestió i organització que seran els següents: 50% si l'anul·lació es produeix en les 48 hores prèvies a la realització de l'activitat i 15% si l'anul·lació es realitza amb més antelació.

-La no presentació a l'activitat suposa la pèrdua íntegra dels diners.

-En cas que per part d'ESKALAMANDRA s'anul·li l'activitat per no poder-se dur a terme, es tornarà el total de l'import.

Reserva la teva plaça ara!

Garantízate la teva plaça per la via Valencians a l'Penyal d'Ifac


Algun dubte?

    Informació sobre el curs

    els camps * són obligatoris.