Informació de la via:

Sense cap dubte la podem considerar com una de les obertures més històriques i emblemàtiques de tot Espanya, a l'ésser una de les majors proeses realitzades en la ràpida època amb uns mitjans i coneixements escassos i tot just desenvolupats. Mas de 110 anys han passat ja des de la bogeria d'un aristòcrata i un pastor de realitzar la primera ascensió a l'Pic Urriellu, l'aventura que els va portar a realitzar una audaç escalada de 450 metres de longitud i una dificultat que actualment es cataloga de V- i és un dels recorreguts verticals que major fama i passió atreu fora i dins de les nostres fronteres.

nivell Fàcil.

Possibilitat de transport fins a la zona.

Tot el material inclòs.

Reserva la teva plaça ara!

Garantízate la teva plaça per al Naranjo de Bulnes - Via Directa dels Martínez

LA VIA

 

longitud / dificultat:

450 metres - 8 llargs - 5+


Tipus de roca:

calcària.


1 tècnic d'escalada per cada 2 escaladors / es:

Totes nostres guiatges són en grups reduïts, amb un màxim de 2 participants per cada 1 tècnic.


Distància des de Madrid:

526 km (6 hora).


durada:

Un cap de setmana complet.


disponible:

Tot l'any


L'ACTIVITAT

 

Lloc d'Inici:

Sotres, Astúries. (Veure a Google Maps)


Durada de l'escalada:

de 9:30 soc una 17:30am. Un total de 6 hores d'activitat ininterrompuda.


inclou:

-grups Reduïts.
-Tècnic Titulat en l'Especialitat d'Escalada.
-Tot el material d'escalada Específic i Comú i Col·lectiu per desenvolupar l'activitat.
-Assegurança de responsabilitat civil i assegurança d'Accidents.


no inclou:

-Transport fins a la zona. Hi ha un Servi addicional de Transport fins a la zona, seleccionable en contractar per 10 € més.
-Roba adequada segons estació i climatologia, calçat de muntanya, menjar i aigua.

ELS SEUS DIFERENTS LLARGS

primer llarg: 4

El primer llarg comença sobre unes terrasses fàcils de roca solta per arribar a una travessia diagonal a dretes que en el seu final ens situa sota un gran gendarme de roca en una petita però còmoda lleixa, lloc en el qual es munta la primera reunió.


segon llarg: 4+

El segon llarg contínua a dretes per un evident diedre tombat que més endavant es converteix en un mur vertical de bones preses per a posteriorment un cop superar-, arribar a terreny més fàcil i continuar amb certa tendència a dretes a un ampli balcó on es munta la següent reunió.


tercer llarg: 3+

El tercer llarg consisteix a realitzar una marcada i llarga travessia a dretes sobre unes terrasses on abunda la roca solta. Llarg d'escalada senzilla, però que cal prestar especial atenció a les preses de mans i peus en els quals ens recolzem doncs abunda la roca solta i descomposta.


quart llarg: 5

El quart llarg prossegueix pel marcat esperó que en línia recta constant ens manarà a la fi de l'recorregut. El llarg consisteix a superar un sistema de murs verticals on abunden les preses però en algun moviment cal trepitjar sobre peus fins.


cinquè llarg: 5

El cinquè llarg similar a l'anterior consisteix a superar el marcatge esperó i un petit sostre de bones preses en el qual trobarem les majors dificultats.


sisè llarg: 5

El sisè llarg i un dels més característics consisteix a superar la famosa panxa de burra, un dels llargs més emblemàtics i característics de tota la zona. Costa imaginar com en aquella època amb mitjans rudimentaris, algun mosquetó de pesat ferro, cordes de feble cànem, bastos botins per part de Pidal i Cainejo descalç, ascendir per aquest llarg marcat un famós fita en l'escalada a nivell mundial de l'època.


setè llarg: 4+

El setè llarg consisteix a superar la segona panxa de burra, una mica més senzilla que l'anterior encara que igual d'impressionant que en el seu final ens col·loca en una àmplia i còmoda lleixa on es muntarà la penúltima reunió.


vuitè llarg: 3+

El vuitè i últim llarg consisteix a seguir per una evident i marcada canal d'escalada senzilla que en una llarga tirada ens col·loca en l'esperada i espectacular cim.
Unes impressionants vistes a la mar i a tot el sistema de cingles de conformar els Pics d'Europa, seran el gran regal merescut a una de les ascensions més emblemàtiques i cobejades de tot Espanya en un entorn natural d'immillorable bellesa.

El novè i últim llarg i el considerat més difícil de tots consisteix a superar en la seva primera part una secció d'agafada mitjà en una placa vertical per a més endavant superar un petit sostre que més endavant finalitza per convertir-se en una àmplia fissura amb diedre. Als pocs metres de la fissura continuem a la nostra esquerra per una inusual buit que dóna a dur a l'amfiteatre sud. I des d'allà en una fàcil i llarga tirada a l'esperada i espectacular cim.
Unes impressionants vistes a la mar i a tot el sistema de cingles de conformar els Pics d'Europa, seran el gran regal .

CONDICIONS

 

participants:

És imprescindible un mínim de 2 assistents per poder realitzar l'activitat, i garantim un màxim de 10 persones.
Hi ha la possibilitat d'un Preu Especial per a Grups (sol·licita més informació clicant aquí).


Què passaria ...

per desgràcia, tota activitat ens requereix un nombre mínim de participants per poder fer-la efectiva i dur-la a terme.
En cas de no arribar al mínim de participants requerits, no et preocupis. Et tornarem els diners total pagat, en el mateix mètode de pagament en què vas efectuar la reserva, en menys de 24 hores.
També tindràs l'opció de dir-nos, quines dates són les que millor s'adaptarien, per repetir aquesta activitat en les pròximes setmanes.


 

Tots els detalls

-grups Reduïts. -Tècnic Titulat en l'Especialitat d'Espeleologia. -Tot el material d'escalada Específic i Comú per desenvolupar l'activitat. -Assegurança de responsabilitat civil i assegurança d'Accidents.
-Roba adequada segons l'estació i climatologia, calçat esportiu, motxilla, menjar i aigua.
Hora d'inici: 9:30sóc. L'activitat començarà al punt de trobada: bar Manolo. Avinguda de Madrid, 78. 28189 Patones d'A baix, Madrid.
No et preocupis. punxa aquí i proposa quina data et vindria ideal per a poder assistir a la propera vegada. El tindrem molt en compte.
i, tota activitat compta amb Guies, que són Tècnics Titulats TD en la modalitat necessària per a cada activitat, acreditats per les diferents escoles de formació de la Península, majoritàriament la EMAM i el CFEM. Monitors i professorat titulat com tècnics esportius (TD).
En cas de qualsevol possible accident o lesió, tota activitat o curs està subjecta i de forma vigent a una Assegurança d'Activitat per a cada usuari individualment, de la mateixa manera que una assegurança de responsabilitat civil propi del Guia. Garantint d'aquesta manera una total transparència i veracitat real de cada activitat.
tota Activitat, Curs o Viatge, estan subjectes a unes restriccions de capacitats físiques i tècniques necessàries per dur a terme aquestes activitats de forma eficient i productives per part de l'usuari. Pel que en el primer apartat de: informació de l'activitat es detallarà el nivell necessari per a aquesta activitat. -nivell 1 fàcil: Les activitats que no estan subjectes una forma física o tècnica concreta requerida anteriorment. -nivell 2 medi: Les activitats ja subjectes a certes restriccions d'una especialització prèvia o coneixements ja assolits anteriorment. -nivell 3 avançat: Les activitats avançades que requereixen d'un nivell major d'experimentació previ i una condició física assolida.
-En cas d'anul·lació de la(s) activitat(és) per part del client, se li retornarà l'import abonat menys les despeses de gestió i organització que seran els següents: 50% si l'anul·lació es produeix en les 48 hores prèvies a la realització de l'activitat i 15% si l'anul·lació es realitza amb més antelació.

-La no presentació a l'activitat suposa la pèrdua íntegra dels diners.

-En cas que per part d'ESKALAMANDRA s'anul·li l'activitat per no poder-se dur a terme, es tornarà el total de l'import.

Reserva la teva plaça ara!

Garantízate la teva plaça per al Naranjo de Bulnes - Via Directa dels Martínez


Algun dubte?

    Informació sobre el curs

    els camps * són obligatoris.