Informació de la via:

En la característica vessant nord del gran Penyal d'Ifac trobem aquest icònic recorregut vertical que total elegància i perícia, recorre navegant de manera evident i subtil, les majors debilitats de la immensa i blanquinosa paret en una ostentació d'agudesa i estil personal per part dels aperturistes J. Panyella y J. Sales allà en 1955.

D'obligat compliment per als amants de les escalades històriques i clàssiques d'autèntica aventura de tot el llevant Espanyol.

nivell fàcil.

Possibilitat de transport fins a la zona.

Tot el material inclòs.

Reserva la teva plaça ara!

Garantízate la teva plaça per la via Pany a el Penyal d'Ifac

LA VIA

 

longitud / dificultat:

240 metres - 7 llargs - V


Tipus de roca:

calcària.


1 tècnic d'escalada per cada 2 escaladors / es:

Totes nostres guiatges són en grups reduïts, amb un màxim de 2 participants per cada 1 tècnic.


Distància des de Madrid:

467 km (5 hores).


durada:


disponible:

Tot l'any


L'ACTIVITAT

 

aproximació:

Des del poble de Calp deixem amb cotxe a l'aparcament proper habilitat darrere del port turístic. Des d'allà una aproximació d'uns vint a trenta minuts passant per l'heliport i posteriorment agafant el sender de pujada que ens situa en la base de la immensa paret calcària. Una longitud aproximada de 0,3 quilòmetres amb un desnivell positiu a superar d'uns cent metres.


descens:

El descens des del cim consisteix a desfer el desnivell escalant per l'esmunyedís i rentat camí turístic de pujada per la seva vessant Nord. Un recorregut aproximat de quaranta minuts llargs amb un desnivell negatiu d'uns dos-cents cinquanta metres fins al punt d'inici, havent de vorejar posteriorment el propi penyal per ubicar-nos de nou en la seva vessant Sud.

ELS SEUS DIFERENTS LLARGS

 

primer llarg: V

El primer llarg comença sobre una àmplia llar de foc herbosa que puja de manera directa pel marcat esperó que segons va guanyant alçada, el recorregut comença a tenir una certa tendència a dretes parell arribar més endavant a una gran lleixa en la qual es munta la primera reunió.


segon llarg: 4

El segon llarg continua sobre la mateixa tendència sobre un grup de esglaonades terrasses sobre terreny de senzilla ascensió. Més endavant en el seu final vam arribar a un estret coll d'ampolla el qual ascendim seguint l'opció més lògica i una vegada en la seva visible cim vam muntar la següent reunió.


tercer llarg: 4+

El tercer llarg prossegueix en línia recta sobre un sistema de plaques calcàries fissurades que més endavant es comencen a vorejar a esquerres per arribar a una àmplia i còmoda lleixa on muntar la següent reunió a la base d'un característic diedre.


quart llarg: 4+

El quart llarg consisteix a superar un tècnic i estètic diedre superat que en línia recta talla i divideix la immensa paret. Sense cap dubte, considerat un dels llargs amb la seva escalada més estètica i d'autèntic gaudi de tot el recorregut vertical.


cinquè llarg: 4

El cinquè llarg realitza una marcada travessia a dretes buscant les majors debilitats de la imponent paret per arribar al seu final a una fina placa de bones preses.


sisè llarg: V

El sisè llarg consisteix a superar uns quaranta metres aproximats d'un sistema de plaques fissurades de bona agafada. Llarg súper estètic, aeri i amb impressionants vistes, un altre dels més increïbles de tot el recorregut.


setè llarg: 4+

El setè i últim llarg contínua amb certa tendència recta sobre un sistema de plaques tombades i sobre terreny més senzill, que ens situa en el seu final a l'esperada cim. Unes impressionants vistes a la mar mediterrània i al seu veïna localitat de Calp juntament amb tota la seva embull de intricades formacions rocoses que conformen la regió muntanyenca llevantina, serà el regal perfecte per als nostres sentits i emocions que farà que la nostra merescuda i ben guanyada ascensió, sigui tota una experiència única viscuda en la vertical d'una indòmita muntanya.

 

Tots els detalls

-grups Reduïts. -Tècnic Titulat en l'Especialitat d'Espeleologia. -Tot el material d'escalada Específic i Comú per desenvolupar l'activitat. -Assegurança de responsabilitat civil i assegurança d'Accidents.
-Roba adequada segons l'estació i climatologia, calçat esportiu, motxilla, menjar i aigua.
Hora d'inici: 9:30sóc. L'activitat començarà al punt de trobada: bar Manolo. Avinguda de Madrid, 78. 28189 Patones d'A baix, Madrid.
No et preocupis. punxa aquí i proposa quina data et vindria ideal per a poder assistir a la propera vegada. El tindrem molt en compte.
i, tota activitat compta amb Guies, que són Tècnics Titulats TD en la modalitat necessària per a cada activitat, acreditats per les diferents escoles de formació de la Península, majoritàriament la EMAM i el CFEM. Monitors i professorat titulat com tècnics esportius (TD).
En cas de qualsevol possible accident o lesió, tota activitat o curs està subjecta i de forma vigent a una Assegurança d'Activitat per a cada usuari individualment, de la mateixa manera que una assegurança de responsabilitat civil propi del Guia. Garantint d'aquesta manera una total transparència i veracitat real de cada activitat.
tota Activitat, Curs o Viatge, estan subjectes a unes restriccions de capacitats físiques i tècniques necessàries per dur a terme aquestes activitats de forma eficient i productives per part de l'usuari. Pel que en el primer apartat de: informació de l'activitat es detallarà el nivell necessari per a aquesta activitat. -nivell 1 fàcil: Les activitats que no estan subjectes una forma física o tècnica concreta requerida anteriorment. -nivell 2 medi: Les activitats ja subjectes a certes restriccions d'una especialització prèvia o coneixements ja assolits anteriorment. -nivell 3 avançat: Les activitats avançades que requereixen d'un nivell major d'experimentació previ i una condició física assolida.
-En cas d'anul·lació de la(s) activitat(és) per part del client, se li retornarà l'import abonat menys les despeses de gestió i organització que seran els següents: 50% si l'anul·lació es produeix en les 48 hores prèvies a la realització de l'activitat i 15% si l'anul·lació es realitza amb més antelació.

-La no presentació a l'activitat suposa la pèrdua íntegra dels diners.

-En cas que per part d'ESKALAMANDRA s'anul·li l'activitat per no poder-se dur a terme, es tornarà el total de l'import.

Reserva la teva plaça ara!

Garantízate la teva plaça per la via Pany a el Penyal d'Ifac


Algun dubte?

    Informació sobre el curs

    els camps * són obligatoris.