Descripció:

Sense cap dubte un dels més grans i clàssics recorreguts de muntanyisme de la serra de Guadarrama.
Sortint de l'aparcament del Port de la Maorcuera (1.796 m) de seguida trobem una barrera d'accés a una pista forestal al costat d'un cartell que anuncia la vall de l'Paular.

Un cop al coll de la Najarra, des del qual les vistes són espectaculars tant de la Vall de l'Paular com de Madrid, hem de seguir en direcció oest la carena que ens anirà portant de bec a bec fins al Port de Navacerrada.
La segona cimera és la Lloma de Bailanderos (2.133 m) des de la qual les vistes són també realment espectaculars tant de la Pedriza com la vall de l'Paular i el massís de Peñalara. La tercera de les cimeres és Treu el cap d'Hoyos (2.242 m), fa de punt d'unió entre la carena que puja pel sud des de la Pedrosa i la Corda Llarga. Durant el següent tram d'uns 3 km, en el denominat Coll de les Guineus, el desnivell se suavitza després de l'ascens a les primeres tres cimeres. La quarta de les muntanyes és la Lloma de Pandasco (2244 m), el perfil d'aquesta cimera és molt poc excel·lent pel que passa bastant desapercebuda.
Després de la Lloma de Pandasco arribarem a la Penya Vaquers, punt mig de la ruta i lloc de parada gairebé obligatòria abans d'encarar la pujada més dura de la marxa, ja que el nostre següent bec és Cap de Ferro Major.

La cinquena i la sisena cimera seran els Caps de ferro, primer la Major (2382 m), la més alt de tots els que componen aquest cordal i després la Menor (2370 m). A l'hivern aquestes dues cimera romanen nevades pràcticament des de desembre fins a Abril, però si no estan nevades són un autèntic pedregar que tenen el seu què pujar (es poden envoltar per la seva cara sud). Després de la forta baixada de Cap de Ferro Menor cap al coll de Valdemartín ens acostem a la setena i penúltima de les cimeres, l'alt de Valdemartín (2280 m) en el seu vessant nord es troben les pistes de l'estació de Valdesquí. Després d'un altre fort descens arribem a la collada de Guarramillas vam arribar per fi a l'últim dels ascensos de tota la ruta, la pujada a la vuitena cimera, la Bola de l'Món (2.265 m). No és una pujada especialment llarga i dura, però si se'ns pot fer costosa després de la qual més de 15 quilòmetres de trenca cames acumulat que portem a sobre.

 

Característiques

 

Tipus de ruta:

Anada i tornada pel mateix camí.


distància Aproximada:

19 km


Temps estimat de recorregut:

9 hores de marxa ininterrompuda. Afegir temps segons el nombre de parades.


dificultat:

difícil.


alçada Màxima:

2.371 m.


alçada Mínima:

1.750 m.

 

participants:

És imprescindible un mínim de 8 assistents per poder realitzar l'activitat, i garantim un màxim de 20 persones.
Hi ha la possibilitat d'un Preu Especial per a Grups (sol·licita més informació clicant aquí).


Què passaria ...

per desgràcia, tota activitat ens requereix un nombre mínim de participants per poder fer-la efectiva i dur-la a terme.
En cas de no arribar al mínim de participants requerits, no et preocupis. Et tornarem els diners total pagat, en el mateix mètode de pagament en què vas efectuar la reserva, en menys de 24 hores.
També tindràs l'opció de dir-nos, quines dates són les que millor s'adaptarien, per repetir aquesta activitat en les pròximes setmanes.


 

Tots els detalls

-grups Reduïts. -Tècnic Titulat en l'Especialitat d'Espeleologia. -Tot el material d'escalada Específic i Comú per desenvolupar l'activitat. -Assegurança de responsabilitat civil i assegurança d'Accidents.
-Roba adequada segons l'estació i climatologia, calçat esportiu, motxilla, menjar i aigua.
Hora d'inici: 9:30sóc. L'activitat començarà al punt de trobada: bar Manolo. Avinguda de Madrid, 78. 28189 Patones d'A baix, Madrid.
No et preocupis. punxa aquí i proposa quina data et vindria ideal per a poder assistir a la propera vegada. El tindrem molt en compte.
i, tota activitat compta amb Guies, que són Tècnics Titulats TD en la modalitat necessària per a cada activitat, acreditats per les diferents escoles de formació de la Península, majoritàriament la EMAM i el CFEM. Monitors i professorat titulat com tècnics esportius (TD).
En cas de qualsevol possible accident o lesió, tota activitat o curs està subjecta i de forma vigent a una Assegurança d'Activitat per a cada usuari individualment, de la mateixa manera que una assegurança de responsabilitat civil propi del Guia. Garantint d'aquesta manera una total transparència i veracitat real de cada activitat.
tota Activitat, Curs o Viatge, estan subjectes a unes restriccions de capacitats físiques i tècniques necessàries per dur a terme aquestes activitats de forma eficient i productives per part de l'usuari. Pel que en el primer apartat de: informació de l'activitat es detallarà el nivell necessari per a aquesta activitat. -nivell 1 fàcil: Les activitats que no estan subjectes una forma física o tècnica concreta requerida anteriorment. -nivell 2 medi: Les activitats ja subjectes a certes restriccions d'una especialització prèvia o coneixements ja assolits anteriorment. -nivell 3 avançat: Les activitats avançades que requereixen d'un nivell major d'experimentació previ i una condició física assolida.
-En cas d'anul·lació de la(s) activitat(és) per part del client, se li retornarà l'import abonat menys les despeses de gestió i organització que seran els següents: 50% si l'anul·lació es produeix en les 48 hores prèvies a la realització de l'activitat i 15% si l'anul·lació es realitza amb més antelació.

-La no presentació a l'activitat suposa la pèrdua íntegra dels diners.

-En cas que per part d'ESKALAMANDRA s'anul·li l'activitat per no poder-se dur a terme, es tornarà el total de l'import.

Reserva la teva plaça ara!

Garantízate la teva plaça per a la Camí de la Corda Llarga


Algun dubte?

    Informació sobre el curs

    els camps * són obligatoris.